تاریخچه گروه

این گروه به عنوان اولین گروه آموزشی از مجموعۀ گروه‌های کشاورزی دانشگاه در سال ۱۳۶۸ با عنوان گروه “زراعت و اصلاح نباتات” با پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی در رشته “زراعت و اصلاح نباتات” فعالیت خود را آغاز نمود، البته از سال ۱۳۸۵ پذیرش دانشجو در دورۀ کارشناسی با دو گرایش “زراعت” و “اصلاح نباتات” انجام شد. در سال ۱۳۷۳ گروه زراعت اقدام به پذیرش دانشجو در دورۀ معادل کارشناسی ارشد نمود که طی آن تعدادی از کارشناسان سازمان کشاورزی مشغول به تحصیل شدند. پذیرش دانشجو در دورۀ کارشناسی ارشد زراعت از طریق آزمون سراسری در سال ۱۳۷۵ آغاز شد. در سال ۱۳۸۳ این گروه موفق به دریافت مجوز از وزارت علوم برای پذیرش دانشجو در مقطع دکتری در رشته زراعت شد. با توسعۀ گروه و افزایش تعداد اعضای هیأت علمی، وزارت علوم با درخواست گروه برای پذیرش دانشجو در دورۀ کارشناسی ارشد کشاورزی‌اکولوژیک موافقت کرده و اولین گروه از دانشجویان دورۀ یاد شده از مهر ماه ۱۳۸۸ پذیرفته شدند. همچنین، با موافقت وزارت متبوع، از مهر ماه ۱۳۹۱ پذیرش دانشجو در دورۀ دکتری زراعت در سه گرایش فیزیولوژی گیاهان زراعی، اکولوژی گیاهان زراعی و علوم و تکنولوژی بذر به صورت مجزا انجام شد. ضمن اینکه در ادامه راهبرد توسعه دوره‌های تحصیلات تکمیلی گروه، پس از دریافت موافقت اصولی از وزارت علوم، پذیرش دانشجو در دوره کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علف‌های هرز از مهر ماه ۱۳۹۲ و پذیرش دانشجو در دوره کارشناسی ارشد علوم و تکنولوژی بذر از مهر ماه ۱۳۹۳ آغاز گردید. در ضمن، گروه زراعت و اصلاح نباتات از سال ۱۳۸۷ به دو گروه آموزشی مستقل با نام‌های “زراعت” و “اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی” تفکیک شد و از آن زمان فعالیت خود را با نام گروه “زراعت” ادامه داد.
هم‌اکنون این گروه آموزشی با ترکیب ۲ عضو هیأت علمی با مرتبۀ استادی، ۴ دانشیار، و ۴ استادیار در حال فعالیت است. اعضای هیات علمی این گروه تاکنون موفق به چاپ حدود ۵۰ عنوان کتاب و صدها مقاله در مجلات علمی- پژوهشی معتبر داخلی و خارجی شده‌اند. در حال حاضر قریب به ۱۵۰ دانشجو در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در این گروه مشغول به تحصیل می‌باشند.

مدیر گروه: دکتر فرشید قادری فر
تلفن مستقیم گروه: ۰۱۷۳۲۴۳۷۶۱۵